Байден підтвердив надання Україні нової військової допомоги до Дня Незалежності

Читать на русском
Президент США Джо Байден оголосив про надання Україні нової військової допомоги напередодні Дня Незалежності.
Фото: АрміяIнформ

Президент США Джо Байден підтвердив надання Україні нового пакету військової допомоги. Про це стало відомо після розмови президентів держав напередодні Дня Незалежності України.

Офіційна заява з'явилась на сайті Білого дому.

«Завтра, коли народ України відзначатиме свій День Незалежності, нехай буде ясно: коли почалася безглузда війна росії, Україна була вільною країною. Сьогодні це все ще вільна країна. І війна закінчиться тим, що Україна залишиться вільною, суверенною та незалежною державою», – йдеться у заяві Байдена.

Зазначають, що сьогодні, 23 серпня, президент США Джо Байден розмовляв з главою українською держави Володимиром Зеленським, щоб підтвердити це повідомлення та висловити непохитну підтримку Америки народу України.

Американський лідер також підтвердив, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги, який включає:

  • ракети протиповітряної оборони
  • обладнання для боротьби з безпілотниками і протитанкові ракети
  • боєприпаси для солдатів на передовій і мобільні ракетні комплекси.

Пакет надано в межах повноважень президента США щодо вилучення зброї, боєприпасів та техніки з американських військових складів для задоволення короткострокових потреб українських Сил оборони. Це означає, що усе озброєння надсилатиметься зі складів Пентагону і його зможуть доставити до України в найкоротші терміни.

Нагадаємо, учора, 22 серпня, стало відомо, що адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена передасть Україні близько 125 мільйонів доларів нової військової допомоги.

А у кінці липня США виділяли Україні пакет військової допомоги на 200 млн доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: