Литва планує передати Україні 5 тисяч дронів цієї осені – прем'єр

Читать на русском
Литва найближчим часом передасть навий пакет військової допомоги Україні. А до кінця осені доставлять понад 5 тисяч дронів.
Пресслужба КМУ

Литва найближчим часом передасть навий пакет військової допомоги Україні. А до кінця осені доставлять понад 5 тисяч дронів.

Про це заявила прем'єр-міністра Литви Інгріда Шимоніте на пресконференції у Києві 24 серпня.

До початку вересня Литва обіцяє надати Україні новий пакет допомоги. Туди, зокрема, увійдуть комплекси ППО малої дальності, ракети, протидронове та інше обладнання.

«На нашій зустрічі сьогодні я поінформувала президента Зеленського, що найновіший пакет військової допомоги від Литви надійде до України до початку вересня. Він включатиме комплекси ППО малої дальності, ракети, протидронове та інше обладнання, зброю та боєприпаси», – розповіла Шимоніте.

Крім цього, до кінця осені країна сподівається надати понад 5 тисяч дронів литовського виробництва.

«На додачу ми виділяємо 35 млн євро на закупівлю РЛС та обладнання для розмінування для України. До кінця осені ми сподіваємось надати понад 5 тисяч дронів литовського виробництва», – додала прем'єрка.

Крім цього вона повідомила, що литовський уряд зобов'язався витрачати 0,25% ВВП на допомогу Україні щорічно.

Нагадаємо, 15 серпня Литва передала Україні нову партію військової допомоги. Того дня прибули навантажувачі, причепи та розкладні ліжка.

Також повідомляли, що Міністерство внутрішніх справ Литви вже підготувало проєкт, згідно з яким термін тимчасового захисту для українців буде продовжено до 4 березня 2026 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: