Зеленський вперше показав новітню українську далекобійну ракету-дрон «Паляниця»

Читать на русском
Українська ракета-дрон Паляниця була розроблена за півтора року. Вона може досягати кілька десятків російських військових аеропортів.
president.gov.ua

Українська ракета-дрон «Паляниця» була розроблена за півтора року. Вона може досягати кілька десятків російських військових аеропортів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«За два з половиною роки повномасштабної війни росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет різних типів і більш ніж 33 тисячі КАБів. Зупинити атаки на наші міста можна ударами по носіях цього озброєння – російських літаках на військових аеродромах», – зазначив він.

Зброю Україна розробила власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога. Головні характеристики ракети, такі як радіус дії, бойову частину та кількість виготовлених одиниць, не повідомляють у цілях безпеки. Проте відомо, що вона може досягати кілька десятків російських військових аеропортів.

Розробку ракети-дрона завершили протягом півтора року. «Паляниця» запускається з наземної платформи, вона має турбореактивний двигун. При цьому відзначають, що її вартість набагато нижче аналогів.

Нагадаємо, 24 серпня українські військові вперше завдали удару по російських військових за допомогою ракети-дрона «Паляниця».

Зеленський додав, що українські спеціалісти уже працюють над іншими далекобійними ракетами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: