Завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі – керівник ЦПД

Читать на русском
У рф б'ють на сполох, що єдиний російський месенджер Telegram може опинитися під контролем Заходу.
Укрінформ

У рф б'ють на сполох, що єдиний «надійний російський месенджер» Telegram може опинитися під контролем Заходу.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Скільки користувачів у Telegram у світі та наскільки він популярний у порівнянні з іншими месенджерамиУ середньому користувач Telegram проводить у додатку 2 години 54 хвилини на місяць. Найбільшим ринком додатку є Індія. Більше – на інфографіці.

За його словами, не виключено, що Дуров шукав зустрічі із російським диктатором володимиром путіним у Баку кілька днів тому, проте йому відмовили. І тепер у росії істерика, що «єдиний надійний російський месенджер, Telegram, може опинитися під контролем Заходу».

«Звісно ж історія з Дуровим для Москви – це провал, в якому винне все оточення путіна, від Вайно до Патрушева», – пише він.

При цьому арешт Дурова Коваленко порівняв зі зломом «Енігми» британцями під час Другої світової війни.

Telegram – це месенджер номер один в Україні. В Індії – 300 мільйонів користувачів. Незабаром він стане номером один у Південній і Латинській Америці. Також це єдиний месенджер, який активно використовує російська армія. Відтак керівник Центру протидії дезінформації РНБО вважає, що арешт засновника месенджера може обвалити всю агентурну мережу рф у Європі.

«Дурова звинувачують у тому, що він не співпрацював із французькою поліцією щодо боротьби з наркоторгівлею. У найближчі місяці росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі. Важкі часи чекають на Головне управління Генштабу, адже саме їх вважають основними «відповідальними» за цей напрям шпигунської діяльності. Також завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі», – додає Коваленко.

Нагадаємо, засновника Telegram росіянина Павла Дурова затримали французькі спецслужби в паризькому аеропорту Ле Бурже.

Також повідомляли, що генеральний директор Tesla і власник соціальної мережі Х Ілон Маск закликав звільнити затриманого у Франції Павла Дурова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: