У Сирії ліквідували лідера терористів, наближеного до «Аль-Каїди»

Читать на русском
Військові США точним ударом ліквідували лідера терористичного угруповання, наближеного до Аль-Каїди.
Фото: Getty Images

Військові США ліквідували у Сирії старшого лідера ісламістського терористичного угруповання «Хуррас ад-Дін» Абу-Абд аль-Рахман аль-Маккі.

Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM).

Очільник салафітської джихадистської організації був ліквідований в результаті цілеспрямованого кінетичного удару в Сирії. Це відбулося в суботу, 24 серпня.

Зазначають, що Абу-Абд аль-Рахман аль-Маккі був членом ради Хуррас ад-Дін Шура та старшим керівником, відповідальним за нагляд за терористичними операціями в Сирії.

«CENTCOM як і раніше відданий справі остаточної поразки терористів у зоні відповідальності, які загрожують Сполученим Штатам, їхнім союзникам і партнерам, а також регіональній стабільності», — заявив генерал Майкл Ерік Курілла, командуючий Центрального командування США.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Сполучені Штати в результаті успішної контртерористичної операції ліквідували нового лідера терористичної організації Аль-Каїда. Наступник Усами бен Ладена, 71-річний Айман аз-Завахірі, був убитий 1 серпня ударом з безпілотника.

А пізніше у вересні під час антитерористичної операції на півдні Ємену американські військові ліквідували 24 бойовиків угруповання «Аль-Каїда».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: