Масований ракетний удар по Україні: що відомо про наслідки

Читать на русском
Внаслідок масованої атаки рф постраждали 15 областей. Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, є загиблі та поранені.
Фото: РБК-Україна

Внаслідок масованої атаки росії вранці 26 серпня постраждали 15 областей. Є загиблі та поранені, також пошкоджено інфраструктуру.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, росіяни під час атаки застосовували безпілотники, крилаті ракети та «Кинджали».

«Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. На жаль, є пошкодження в низці регіонів. Укренерго вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоби стабілізувати систему. Голови ОВА отримали завдання розгорнути за потреби «Пункти незламності», – повідомив прем'єр.

На Київщині в результаті атаки є пошкодження інфраструктурних об'єктів, одна людина поранена. Через падіння уламків пошкоджено приватні будинки у чотирьох районах.

У Миколаївській області троє поранених унаслідок масованого ракетного обстрілу, повідомив Віталій Кім.

У Дніпропетровській області одна людина загинула та ще одна постраждала. Пошкоджено приватні будинки та господарську споруду.

У Луцьку було зафіксовано влучання у два житлових будинків. Є загиблий та постраждалий, повідомили в ОВА.

У Запорізькій області було влучання по об'єкту енергетичної інфраструктури, там пожежа. Голова ОВА Іван Федоров повідомляв, що у Запорізькому районі чоловік загинув через удар поруч із приватним будинком.

На Одещині ціллю ворога стала енергетична та цивільна інфраструктура. Внаслідок атаки четверо людей отримали поранення, серед них 10-річний хлопчик. Троє постраждалих, зокрема й дитина, госпіталізовані у стані середнього ступеня важкості.

Крім того, внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено приватні будинки та велика кількість автотранспорту.

На Рівненщині ціллю атаки також був об'єкт енергетичної інфраструктури. Крім того, пошкоджено вікна у житловому будинку – ніхто не постраждав.

На Вінниччині є влучання в об'єкти критичної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено приватний будинок.

На Львівщині було атаковано енергетичні об'єкти. Через це у Львові та області частково виникли перебої з електропостачанням.

На Житомирщині під час атаки постраждали житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури. За попередніми даними, загинула жінка.

Нагадаємо, за словами міністра Германа Галущенка, ситуація в українській енергетиці після ракетного обстрілу 26 серпня залишається складною. Укренерго ввело аварійні відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: