В Україні запустять Єдиний держреєстр домашніх тварин – деталі

Читать на русском
Міністерство аграрної політики анонсувало запуск комплексного проєкту з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин.
Фото: innovet.com.ua

Міністерство аграрної політики України анонсувало запуск комплексного проєкту з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Кабінету міністрів.

Жорстоке поводження із тваринами: як посилили покарання і що тепер під забороноюВ Україні будуть нові правила поводження з тваринами і покарання за жорстокість. Детальніше – на інфографіці.

У рамках проєкту буде запущено Єдиний державний реєстр домашніх тварин, за допомогою якого можна буде сформувати електронний ветпаспорт.

«Власники зможуть зареєструвати у Реєстрі свого улюбленця під час візиту до ветеринарного лікаря – таким чином буде сформовано електронний ветеринарний паспорт. У ньому зберігатиметься вся інформація про тварину, включаючи історію щеплень, тому у разі втрати паперового ветеринарного паспорта ці дані можна буде відновити з Реєстру», – заявив заступник міністра аграрної політики Денис Башлик.

Крім того, у Мінагрополітики мають намір створити інфраструктуру для пошуку втрачених тварин та повернення їх додому, оскільки впродовж останніх років кількість безпритульних тварин в Україні зростає на 60% щороку.

Реєстрація тварин у Реєстрі, у свою чергу, дозволить полегшити пошук втрачених кішок, собак та тхорів, їх ідентифікацію та повернення власникам.

Очікується, що Реєстр буде запущено вже цієї осені. Послуга з внесення даних про вихованця надаватиметься безкоштовно державними та ліцензованими приватними ветеринарними лікарями.

Нагадаємо, що на початку року домашніх тварин офіційно дозволили брати в укриття, але власники повинні дотримуватися низки правил.

Також повідомлялося, що Польща змінила правила ввезення домашніх тварин з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: