У Парижі відбулась церемонія відкриття Паралімпіади-2024 – фото

Читать на русском

У Парижі відбулась церемонія відкриття Паралімпійських ігор-2024. Український прапор несли 38-річна фехтувальниця Олена Федота-Ісаєва та 37-річний веслувальник Роман Полянський.
Фото: Reuters

У середу, 28 серпня, у Парижі відбулась урочиста церемонія відкриття Паралімпійських ігор-2024.

Про це пише Reuters.

Зазначають, що церемонію відкриття Паралімпіади-2024 на Єлисейських полях і площі Згоди відвідав президент Франції Еммануель Макрон.

Живе шоу розпочалося біля підніжжя обеліска на площі Згоди з канадським музикантом, автором пісень і продюсером Чіллі Гонзалесом.

Згодом артисти з обмеженими можливостями та вадами вигукували зворотний відлік, а французька співачка Christine and the Queens виконала пісню Едіт Піаф «Je ne regrette rien».

Після того, як авіація намалювала у небі французький національний прапор, розпочався парад атлетів.

Парад спортсменів із 168 делегацій розпочався з Єлисейських полів. Відкриття паралімпійських змагань вперше пройшло поза межами стадіону – здебільшого на річці Сені, як і відкриття Олімпіади цьогоріч.

Від України на Паралімпіаді-2024 виступлять 140 атлетів, які змагатимуться у 17 із 22 видах спорту. Це найбільше представництво України у видах спорту, раніше було у 15. Український прапор на церемонії відкриття Паралімпіади-2024 несли 38-річна фехтувальниця Олена Федота-Ісаєва та 37-річний веслувальник Роман Полянський.

Зазначимо, XVII літні Паралімпійські ігри – восьмі літні Ігри за участі спортсменів-паралімпійців України. За роки незалежності українці взяли участь у 7 літніх і 7 зимових Паралімпійських іграх та вибороли загалом 613 медалей.

Нагадаємо, Україна посіла друге місце у заліку на Паралімпіаді-2022. Тоді українські спортсмени вибороли загалом 29 медалей: 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових.

Також раніше повідомлялось, що російські параатлети зможуть взяти участь у Паралімпійських іграх-2024, які відбудуться у Парижі. Учасники засідання МПК провалили голосування про повне припинення членства росії в комітеті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: