Антикорупційний суд зняв браслет з мера Мукачева Балоги

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет, але продовжив до 23 жовтня дію решти обов'язків, покладених на міського голову Мукачева Закарпатської області Андрія Балогу.

Таке рішення 23 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував з альтернативою 30 млн грн застави мера Мукачева. За Балогу внесли ці кошти і він вийшов із СІЗО під обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Мукачева без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними, свідками та іншими особами; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків. Сторона захисту просила розширити заборону на виїзд Балозі з Мукачева до меж Закарпатської області. Також вони просили не продовжувати дію обов'язку носити браслет у зв'язку з нестабільною роботою засобу та постійними відключеннями світла. Суд дозволив вільно пересуватися меру Мукачева Закарпаттям та зняв з нього браслет.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Балогу – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного, до 23 жовтня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Мукачева Андрію Балозі та колишньому народному депутату Михайлу Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: