Шольц підтвердив, що Німеччина поставить Україні ще 17 комплексів IRIS-T

Читать на русском
Уряд Німеччини має намір замовити та поставити Україні понад півтора десятка систем ППО IRIS-T, заявив Шольц.
Фото: Getty Images

Уряд Німеччини має намір замовити та поставити Україні понад півтора десятка систем ППО IRIS-T.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, його слова цитує Bloomberg.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

Він підтвердив, що найближчими роками Берлін планує передати ЗСУ ще 17 таких комплексів. При цьому чотири системи IRIS-T будуть поставлені до кінця цього року.

«Ми спланували заздалегідь і вчасно забезпечили контракти та фінансування, щоб Україна могла й надалі повністю покладатися на нас. І це також показує, що наша промисловість є дуже ефективною», – сказав Шольц.

Політик також уточнив, що Німеччина вже поставила Україні 7 комплексів IRIS-T, «які допомогли збити понад 250 російських ракет та безпілотників і врятували багато життів».

Нещодавно повідомлялося, що уряд Німеччини склав план постачання Україні озброєнь до кінця 2024 року. До списку входять, зокрема, танки, системи ППО та сотні бронемашин.

Також повідомлялося, що глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус запросив додаткове фінансування на військову підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: