САП скерувала до суду справу ексзаступника голови Одеської ОВА

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця та начальника відділу адміністрації.
фото: lightek.net.ua

САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника голови Одеської обласної військової адміністрації та начальника відділу моніторингу публічних закупівель департаменту економічної політики та стратегічного планування адміністрації ОВА про зловживання на 9,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексзаступника голови ОВА Олега Муратова та начальника відділу адміністрації Андрія Нотєвського.

«4 вересня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього заступника голови та чинного керівника відділу Одеської обласної військової адміністрації у зловживанні службовим становищем, що спричинило 9,2 млн грн збитків», – інформує САП.

За версією слідства, у 2022 році заступник голови Одеської ОВА Олег Муратов у змові з начальником відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА Мариною Зінченко організував закупівлю продовольчих товарів для забезпечення потреб населення в умовах воєнного стану за безпідставно завищеними цінами. Такі дії посадовців завдали державі збитків на 9,2 млн грн.

Нагадаємо, 5 січня 2023 року Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора затримали на той момент заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова на одержанні 27 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Слідством встановлено, що Муратов пропонував керівниці одного зі структурних підрозділів Одеської ОВА за грошову винагороду посприяти у вирішення питання щодо уникнення останньої від можливої кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: