В ЄС відреагували на кадрові зміни в українському Кабміні

Читать на русском
Керівництво ЄС розраховує на дуже гарну співпрацю із новими українськими міністрами, призначеними Верховною Радою 5 вересня.
Фото: Getty Images

Керівництво Європейського Союзу розраховує на «дуже гарну співпрацю» із новими українськими міністрами, призначеними Верховною Радою 5 вересня.

Таку заяву зробив представник пресслужби ЄС Петер Стано, його цитує Укрінформ.

«Потрібна нова енергія»: Зеленський прокоментував перестановки у КабмініВолодимир Зеленський подякував звільненим міністрам за роботу і зазначив, що уряду потрібна нова енергія.

За його словами, європейська сторона «взяла до уваги» перезавантаження українського уряду та зміни на ключових державних постах.

«Що важливо для ЄС – це завжди мати добрих та надійних партнерів з іншої сторони, стійку та стабільну систему управління. Ми сподіваємося, що ми матимемо дуже добру співпрацю з новими українськими колегами, таким же чином, як ми робили це з міністрами, що йдуть, у вимірі зовнішніх відносин та закордонної політики», – заявив Стано.

Він також окремо прокоментував відставку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

«Я можу лише нагадати про високу оцінку високого представника ЄС щодо пана Кулеби за все, що він зробив для України та за те, що вони зробили разом. Міністр Кулеба був регулярним гостем на Радах міністрів ЄС із закордонних справ як у формальних, так і в неформальних», – сказав спікер.

Нагадаємо, вчора Рада звільнила з посад Олександра Камишіна, Ольгу Стефанішину, Руслана Стрільця та Дениса Малюську. А сьогодні у відставку відправили міністра закордонних справ Дмитра Кулебу та віцепрем'єрку Ірину Верещук.

Сьогодні ж парламент проголосував за призначення одразу дев'яти міністрів, зокрема нового глави МЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: