В «Азові» заявили, що повернули під контроль частину Нью-Йорка

Читать на русском
Бригада Азов повернула під контроль частину Нью-Йорку на Донеччині і деблокувала українських військових з оточення.
Фото: Стас Козлюк, Новинарня

Військові 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» повернули під контроль частину селища Нью-Йорк на Донеччині, а також деблокували Сили оборони, які перебували в оточенні.

Про це йдеться у заяві «Азова» у Telegram-каналі.

Західні експерти назвали сценарії розвитку війни після початку операції ЗСУ у Курській областіОперація у Курській області змінила уявлення про негативний перебіг війни для України, вважають експерти. Але тепер Україна має вирішити, що робити із початковою перемогою.

Повідомляється, що для покращення тактичного становища на Торецькому напрямку 12-а бригада була задіяна в обороні та наступі в населеному пункті Нью-Йорк та його околицях.

«На момент залучення бригади до бойових дій на напрямку, ситуація на лінії бойового зіткнення була катастрофічною. Але завдяки високому бойовому духу, мужності та професіоналізму бійців бригади, «Азову» вдалось стабілізувати ситуацію, повернути під контроль частину Нью-Йорку і деблокувати Сили оборони, які знаходились у ворожому оточенні», – заявили в «Азові».

Ситуація залишається напруженою: росіяни проводять до 15 штурмів на добу у зоні відповідальності бригади. Зазначається, що попри важкі бої бійці тримають оборону та успішно контратакують.

Нагадаємо, російські пропагандисти ще місяць тому заявляли про захоплення Нью-Йорка на Донеччині.

Учора головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Силам оборони вдалося зупинити російський наступ у районі Покровська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: