Іспанія надасть Україні установки ППО, а Нідерланди – ракети і обладнання для F-16

Читать на русском
Іспанія та Нідерланди під час засідання у форматі Рамштайн оголосили про виділення нових пакетів допомоги для українських військових.
ППО HAWKФото: building-tech.org

Іспанія та Нідерланди під час засідання у форматі «Рамштайн» оголосили про виділення нових пакетів допомоги для українських військових.

Так, згідно із заявою іспанського Міноборони, країна надасть ЗСУ батарею ППО HAWK.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

Зазначається, що ЗСУ отримають шість установок HAWK, які допоможуть захищати об'єкти на території країни.

Крім того, під час засідання «Рамштайну» Іспанія оголосила про приєднання до двох коаліцій допомоги Україні – Коаліції інформаційних технологій та Морської коаліції.

Нідерланди, у свою чергу, зобов'язуються поставити ракети класу «повітря-повітря», а також обладнання для обслуговування та ремонту українських F-16.

«Нідерланди поставлять матеріали на суму 80 мільйонів євро. Окрім великої кількості запасних частин, сюди входять генератори, невеликі транспортні засоби, необхідні матеріали для технічного обслуговування, спеціалізовані інструменти та сходи», – сказав міністр оборони Рубен Брекельманс.

Нагадаємо, під час «Рамштайну» стало відомо, що українська армія незабаром може отримати нову партію танків Leopard 1A5. Також ЗСУ отримають від Німеччини ще 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000.

Крім того, міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні повідомив, що Україні буде надано нову військову допомогу на суму 250 млн доларів. У Пентагоні вже розповіли, що увійшло до пакету.

А Канада поставить Україні десятки тисяч ракетних двигунів та боєголовки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: