Сили ППО збили вночі майже три десятки «шахедів»

Читать на русском
Росія вночі запустила дві ракети та 44 шахеди. Протиповітряна оборона працювала в 13 областях, збито 27 дронів.
realgazeta.com.ua

Росія вночі 6 вересня атакувала Україну однією керованою авіаційною ракетою Х-59 та однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П, а також 44 ударними дронами типу Shahed.

Про це повідомили у Повітряних силах.

Скільки коштують ракети до систем ППО, які закривають небо УкраїниНа інфографіці – скільки коштують ракети до Patriot, SAMP/T та інших систем протиповітряної оборони України.

Сьогодні протиповітряна оборона працювала у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

До відбиття атаки залучалася авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи.

За даними військових на 8 ранку збито 27 дронів. Ще 8 – локаційно втрачені на території України (ймовірно, впали під впливом засобів РЕБ), один безпілотник повернув у напрямку окупованої Донецької області.

Ще кілька повітряних цілей (ймовірно, дронів) спостерігаються у повітряному просторі на півночі.

Нагадаємо, минулої ночі росія атакувала Україну балістичною ракетою «Іскандер-М» та 78 дронами. Сили ППО працювали у 12 областях, а також у Києві (всі дрони, що атакували столицю, було знешкоджено).

Один із «шахедів» залетів на територію Білорусі, там працювала ППО. Вранці у Міноборони визнали, що повітряний простір країни було порушено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: