Шмигаль відповів, яка частина об'єктів ЖКГ вже готова до опалювального сезону

Читать на русском
Станом на початок вересня до нового опалювального сезону готові 82 відсотки об'єктів житлово-комунального господарства України.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Станом на початок вересня до нового опалювального сезону готові 82 відсотки об'єктів житлово-комунального господарства України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу у Верховній Раді.

Жителі дев'яти областей отримають грошову допомогу на опалювальний сезон – деталіЖителі дев'яти українських областей матимуть змогу претендувати на отримання одноразової грошової допомоги на опалювальний сезон.

«У тилових регіонах ці показники дещо вищі, у прифронтових територіях дещо нижчі. Наприклад, у Запорізькій області 79 відсотків, найнижчий показник у Херсонській області – 54 відсотки по готовності», – розповів Шмигаль.

За його словами, в цілому влада прогнозує «дуже складний» осінньо-зимовий період.

«Окрім цього, наші міста та підприємства потребують додатково 423 установок та 300 когенераційних установок та 300 блочно-модульних котелень. Основну увагу було зосереджено на Харкові та Харківській області для надання аналогічного обладнання», – додав прем'єр.

Шмигаль також нагадав, що Кабмін виділив понад 10 мільярдів гривень на захист об'єктів енергетики від російських атак. Наразі готовність об'єктів Укренерго складає понад 85 відсотків.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Кабмін продовжив дію пільгового тарифу на газ для населення та виробників тепла.

Раніше в Міненерго відповіли, які області найскладніше підготувати до зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: