В ООН підрахували кількість вбитих цивільних українців за серпень

Читать на русском
За серпень 2024 року російська армія вбила щонайменше 184 мирних українців, ще близько 856 людей отримали поранення.
Фото: AP News

За серпень цього року росія вбила 184 цивільні особи, ще 856 людей отримали поранення. Крім того, атаки рф завдали значної шкоди та руйнувань цивільному майну та інфраструктурі.

Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Наймасштабніші теракти росіян в Україні під час великої війниНа інфографіці – найкривавіші теракти росіян під час великої війни. Окупанти продовжують тероризувати українців ракетними та дроновими атаками.

Зазначають, що дана кількість є другим найбільшим числом жертв за місяць у 2024 році після липня.

Лише з 26 серпня удари рф по території України призвели до вбивства 64 мирних жителів, 392 отримали поранення.

«Потужні ракети та бомби завдали ударів по населених пунктах, вбиваючи та поранюючи мирних жителів по всій країні. Цілеспрямовані атаки на українську електроенергетичну інфраструктуру знову спровокували тривалі загальнонаціональні відключення електроенергії, а нещодавні атаки знищили або пошкодили лікарні, школи, супермаркети та критичну енергетичну інфраструктуру», – зазначив голова ММПЛУ Даніель Белл.

26 серпня російські збройні сили здійснили одну з найбільших масованих повітряних атак по всій Україні з лютого 2022 року. Внаслідок атаки загинули вісім мирних жителів і щонайменше 23 отримали поранення, а також було пошкоджено щонайменше двадцять п’ять енергетичних об’єктів у 15 областях України.

Наступні атаки по всій Україні також призвели до численних жертв серед цивільного населення. Наприклад, 30 серпня авіаційні бомби вдарили по чотирьох районах міста Харкова, убивши 6 мирних жителів і поранивши щонайменше 44.

1 вересня численні ракети вдарили по місту Харкову, убивши одного медичного працівника та поранивши щонайменше 11 мирних жителів.

4 вересня у Львові внаслідок обстрілів із застосуванням різного роду зброї загинуло семеро мирних жителів і 62 отримали поранення. Це перший інцидент із жертвами серед цивільного населення у місті з лютого 2024 року.

«По всій Україні радість і хвилювання повернення до школи були затьмарені сиренами повітряної тривоги та вибухами», — сказав Белл.

Не обійшлося без жертв і на тимчасово окупованих територіях. Наприклад, 4 вересня під час обстрілу ринку в окупованому Донецьку загинуло четверо мирних жителів, у тому числі двоє дітей, і ще семеро мирних жителів отримали поранення.

Нагадаємо, у липні цього року кількість загиблих та поранених серед цивільного населення в Україні була найбільшою з жовтня 2022 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: