Українські спортсмени здобули ще 5 золотих медалей на Паралімпіаді-2024

Читать на русском
Протягом десятого дня Паралімпійських ігор-2024 у Парижі українські спортсмени завоювали 5 золотих медалей.
Фото: getty images

Українським спортсменам вдалося завоювати ще 5 золотих медалей протягом десятого дня Паралімпійських ігор-2024 у Парижі.

Про це повідомляє Champion.

У Парижі відбулась церемонія відкриття Паралімпіади-2024 – фотоУ Парижі відбулась церемонія відкриття Паралімпійських ігор-2024. Український прапор несли 38-річна фехтувальниця Олена Федота-Ісаєва та 37-річний веслувальник Роман Полянський.

Український спортсмен Ігор Цвєтов зумів здобути золоту медаль у легкій атлетиці на дистанції 200 м клас T35. Україну у цій дисципліні також представляв Іван Тєтюхін, який прийшов до фінішу п'ятим.

Ще однією золотою нагородою поповнив українську скарбничку спортсмен Віктор Дідух. У фінальному матчі з настільного тенісу він обіграв китайця Чжао Шуайя. Гра тривала 5 сетів.

Третьою золотою медаллю поповнила скарбничку спортсменка Анастасія Гарник. Вона здобула перше місце з дзюдо. У фінальному поєдинку вагової категорії понад 70 кг (клас J1) суперницею 28-річної українки була бразилійка Еріка Зоага. Гарник здобула перемогу іппоном — 10:0.

38-річний українець Олександр Назаренко здобув золоту нагороду у чоловічій ваговій категорії до 90 кг дзюдо серед представників класу J2. У фінальному український спортсмен переміг на 14 років молодшого француза Латчуманая Геліоса — 1:0, завдяки чому виграв золото.

Наостанок українець Андрій Трусов з європейським рекордом завоював ще одну золоту нагороду у плаванні на 50 метрів батерфляєм серед класу S7. Ще один український плавець Євгеній Богодайко фінішував шостим.

Відтепер у медальній скарбничці збірної України на Паралімпіаді-2024 уже 74 нагороди – 21 золота, 23 срібні та 30 бронзових.

Нагадаємо, 30 серпня Україна здобула першу золоту нагороду на Паралімпійських іграх-2024. Медаль отримав український плавець Олександр Комаров.

А 4 вересня український спортсмен Андрій Трусов здобув золоту медаль у плаванні на 50 метрів вільним стилем на Паралімпіаді-2024. Крім того, плавцю вдалося встановити світовий рекорд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: