У Румунії шукають російський дрон, який міг впасти під час нічної атаки на Україну

Читать на русском
У Румунії перевіряють місця, де міг впасти російський безпілотник, який залетів у повітряний простір країни в ніч на 8 вересня.
forsal.pl

У Румунії перевіряють місця, де міг впасти російський безпілотник, який залетів у повітряний простір країни в ніч на 8 вересня.

Про це повідомляє Міністерство оборони Румунії.

Стало відомо, скільки дронів залетіли до Білорусі під час нічної російської атакиШахеди залітали до Білорусі у період з вечора п’ятниці до ранку суботи, тоді як дрон типу Supercam перетнув кордон із Білоруссю близько 8:00 7 вересня.

Цієї ночі жителі в повітах Тулча та Констанца у Румунії отримали сповіщення з попередженням о 2:20 та 2:38 через російський безпілотник. Два літаки F-16 вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу повітряної обстановки.

В оборонному відомстві зазначають, що система радіолокаційного спостереження виявила та відстежила траєкторію дрона, який увійшов у повітряний простір Румунії та покинув територію в бік України. Є ймовірність існування зони ураження на території країни, в безлюдній місцевості, в околицях міста Періправа.

«Сили Міністерства національної оборони, починаючи з ранку, з повітряними засобами та наземними групами проводять розвідку в цьому районі», – додають у дописі.

При цьому Румунія заявила, що засуджує атаки рф проти української цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, у ніч на 8 вересня армія рф вчергове запустила «шахеди» в бік України. Декілька дронів порушили повітряний простір Румунії.

Загалом росіяни цієї ночі атакували Україну 4 ракетами Х-59, а також понад 20 ударними безпілотниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: