Україна розробляє «безпілотники-перехоплювачі» для боротьби з російськими дронами – Bild

Читать на русском
Україна працює над створенням нових безпілотників, які зможуть ефективно перехоплювати та знищувати російські дрони.
Фото: MILITARNYI

Російська армія має значу перевагу у повітряному просторі у війні. Саме тому Україна працює над створенням нових безпілотників, які можуть ефективно перехоплювати та знищувати російські дрони.

Про це пише Bild.

«Паляниця» та власна балістична ракета: що відомо про новітні розробки УкраїниЩо відомо про українську балістичну ракету та далекобійну ракету-дрон Паляниця – у матеріалі.

Зазначають, що зараз Україна змушена шукати альтернативу далекобійній зброї для ліквідації російських аеродромів та збивання російських літаків. Саме тому українські військові працюють над інноваційними рішеннями цієї проблеми.

Одна з альтернатив – це «безпілотники-перехоплювачі», які зможуть знищувати російські дрони ще до того, як вони досягнуть місця призначення.

Зараз в Україні розробляють так звані «перехоплювачі», тобто безпілотники з нерухомими крилами, які можуть слідувати за російським дроном на відстані до 60 кілометрів на висоті до чотирьох кілометрів. Безпілотники-«антидрони» вже проходять випробування і, як очікується, будуть представлені пізніше цього року.

Велика мета України та її партнерів – створити так званих «вбивць безпілотників», які зможуть перехоплювати та знищувати російські іранські безпілотники дальньої дії «Герань-1» та «Герань-2». Щоб дрони були ефективними, вони повинні мати швидкість не менше 200 км/год і великий радіус дії (принаймні 200, а краще 500 кілометрів).

Нині Україна сподівається, що зможе перейти до третьої фази своєї програми протидії безпілотникам не пізніше 2025 року.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський вперше показав новітню українську далекобійну ракету-дрон «Паляниця». Зазначають, що вона була розроблена за півтора року та може досягати кілька десятків російських військових аеропортів.

А 24 серпня українські військові вперше завдали удару по російських військових за допомогою ракети-дрона «Паляниця».

Зеленський додав, що українські спеціалісти уже працюють над іншими далекобійними ракетами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: