Суд продовжив обов'язки ще трьом фігурантам справи Сольського

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу фігурантам.
фото: km.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на трьох фігурантів справи колишнього міністра аграрної політики Миколи Сольського про заволодіння землею в Сумській області.

Такі рішення 14, 15 і 22 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Ігоря Кошевого з альтернативою 5 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти. На підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цій справі та свідками, а також особами, які вказані у повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків на ще два місяці. Захист заперечував і просив окремо скасувати обов'язок носити браслет. Суддя продовжив дію всіх обов'язків, крім браслету.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Кошевого – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного, до 16 листопада 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 14 жовтня строк дії обов'язків, покладених на Олега Дарієнка. У нього не було обов'язку носити браслет, а решта була така сама, крім обмежень на пересування – Києва, Київської області та Чернігівської області. Дарієнку також дозволили виїздити до Миколаївської області.

Крім того, підозрюваний Михайло Стаднік зобов'язаний до 22 жовтня дотримуватися наступних обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області та міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. З нього зняли електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства у Сумській області мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок. Через це учасники заволоділи землею на Сумщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: