У Черкаській ОВА розповіли, як готуються до приїзду хасидів

Читать на русском
В Умані Черкаської області готують додаткові блокпости, дорожні знаки та оперативний штаб перед приїздом хасидів із Ізраїлю.
фото Нацполіція

Напередодні свята Рош ха-Шан влада Черкаської області посилено готується до приїду паломників з Ізраїлю.

Про це заявив голова Черкаської ОДА Ігор Табурець у Telegram.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За його словами, влада все ж таки радить паломникам утриматися від поїздок в Україну, враховуючи безпекову ситуацію. Але в ОВА розуміють, що частина паломників все ж таки відвідає культове для себе місце в Умані.

Тому зараз ОВА спільно з місцевою владою, керівниками сектору безпеки, медичної галузі та комунальниками опрацьовує всі питання.

«Заходи комплексні. Звісно, ​​моменти безпеки будуть максимально посилені. Про них інформуватимемо надалі. Акцент також на укриттях. Доопрацьовуємо цей момент із профільними службами - це наголосив на сьогоднішній спецкомісії. Відточуємо й інші напрямки: від надання медичної допомоги до санітарного та епідеміологічного благополуччя», - розповів Табурець.

За його словами, на час паломництва розгорнуть на місці оперативний штаб для координації роботи. Будуть встановлені блокпости. Глава ОВА підкреслив, що пріоритетом є безпека місцевих мешканців та приїжджих.

Нагадаємо, посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський припустив, що цього року до Умані може приїхати вдвічі більше хасидів. 2023 року в Умань з нагоди святкування Рош ха-Шана прибуло понад 35 тисяч паломників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: