У Кабміні відповіли, чи чекати навесні індексацію пенсій

Читать на русском
Наступна індексація пенсій в Україні відбудеться, як і планувалося. Це буде у березні 2025 року.
Фото Слово і діло

Україна слідує затвердженій раніше Бюджетній декларації, а це означає, що наступну індексацію пенсій буде проведено в березні 2025 року. Гроші на ці цілі держава знайде.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції у Києві 10 вересня.

Підвищення пенсій для працюючих пенсіонерів: як перерахували виплатиПенсіонери, які працюють, у червні мають отримати перераховані виплати. Як проводився перерахунок – на інфографіці.

За його словами, в Україні вдалося зберегти всі соціальні виплати завдяки досягнутій фінансовій стійкості. Пенсії та субсидії також виплачуватимуться.

«Так триватиме. Це велика робота, яка відбувається щодня. Усі індексації були проведені у березні 2023 року, у березні 2024-го та будуть проведені у березні 2025 року», – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні цієї весни відбулася третя за час повномасштабної війни індексація пенсій – майже на 8%, середній розмір підвищення становив 322 гривні. Як проводився перерахунок, можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

У Бюджетній декларації на 2025-2027 роки, яку затвердив Кабмін, сказано, що індексація пенсій проводитиметься щороку з 1 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: