У Румунії можуть внести зміни до законодавства, які дозволять збивати російські дрони – ЗМІ

Читать на русском
Парламент Румунії має намір розпочати обговорення законодавчих змін, які дозволять збивати російські дрони-порушники.
Фото: military.com

Комітет з оборони верхньої палати парламенту Румунії має намір розпочати обговорення законодавчих змін, які дозволять збивати російські дрони-порушники.

Про це повідомляє агентство Agerpres, посилаючись на свої джерела в уряді.

Повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрониРосійські ракети та дрони неодноразово порушували повітряний простір Румунії, Польщі, Молдови. Список інцидентів – на інфографіці.

За даними журналістів, така ініціатива буде обговорюватися в ході слухань, запланованих на 11 вересня. У них також мають брати участь представники міністерства оборони країни.

Законодавці хочуть дати військовим можливість знищувати ворожі безпілотники одразу після перетину повітряного простору країни.

Зазначається також, що багато парламентарів критикують Міноборони за те, що за час, що пройшов з першого випадку падіння російського дрону, відомство не виступило з пропозицією внести поправки до законодавства.

Нагадаємо, в ніч на 8 вересня армія рф вкотре запустила «шахеди» у бік України. Декілька дронів порушили повітряний простір Румунії. Міністерство оборони країни заявило, що один безпілотник міг впасти у безлюдній місцевості, на околицях міста Періправа.

Також 7 вересня у східній частині Латвії розбився російський безпілотник. Нині в країні ведеться розслідування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: