Три європейські політики прибули до Києва для участі у Кримській платформі

Читать на русском
До Києва прибули президент Литви Науседа, очільник Сенату Чехії Вистрчіл та прем'єрка Латвії Сіліня.
x.com/GitanasNaused

Сьогодні у Києві відбудеться саміт Кримської платформи. На захід вранці прибули перші гості – президент Литви Гітанас Науседа, прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня та президент чеського Сенату Мілош Вистрчіл.

Про це вони повідомили на своїх сторінках у соцмережі Х (Twitter) у середу, 11 вересня.

«Щойно приїхав до Києва. Радий повернутися та зустрітися з моїм дорогим другом Володимиром Зеленським на знак солідарності з Україною», – написав Науседа.

Він зазначив, що надання військової та економічної підтримки Україні має вирішальне значення для захисту її суверенітету та територіальної цілісності.

«Ранок у Києві. Латвія буде з українським народом до його перемоги, і завжди підтримуватиме Україну на шляху до Європейського Союзу та НАТО! Слава Україні!», – написала прем'єрка Латвії Евіка Сіліня.

Президент сенату Чехії Мілош Вистрчіл також повідомив, що прибув до Києва для участі у саміті Кримської платформи.

«Я приїхав до Києва на саміт Кримської платформи. У серпні 2021 року на інавгураційному саміті платформи я сказав, що анексія Криму не може бути аналогом нашого Мюнхена «про нас без нас». Я тоді представляв Чехію і наголосив, що ми маємо стати на захист України», – написав він.

Зазначимо, через проведення саміту у Києві обмеження руху запроваджено у центральній частині міста, а також у Печерському, Шевченківському та Голосіївському районах.

Нагадаємо, у серпні 2023 року відбувся третій саміт Кримської платформи. Президент підбив його підсумки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: