Зеленський розповів, скільки воєнних злочинів скоїли росіяни в Україні

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення окупанти скоїли на території України щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів.
Фото: Getty Images

З початку повномасштабного вторгнення окупанти скоїли на території України щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів.

Такою інформацією поділився президент Володимир Зеленський на конференції «Об'єднані заради справедливості».

Ідентифіковано вже понад 232 тисячі воєнних злочинців – МВСУ цьому списку - військові з російської армії, найманці ЧВК, колаборанти та зрадники України.

«Станом на сьогодні є щонайменше 137 тисяч причин, щоб ми продовжували цю роботу, і щоб довести її до кінця. 137 тисяч - саме стільки воєнних злочинів скоєно росією на даний момент. Це те, що відомо. Злочини проти миру та людяності, проти нашої держави, проти наших людей, проти України та українців», – наголосив глава держави.

У своєму виступі він нагадав, зокрема, про російський теракт у Оленівці, а також масові вбивства мешканців Маріуполя та Бучі. Президент зазначив, що всі воєнні злочинці мають бути покарані.

«Напевно, не існує країни, де не чули б про те, що зробив окупант на нашій землі і проти наших людей. І має бути так, щоб у кожній країні знали, що за все це окупант відповідатиме», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі Донецької області.

В ISW припустили, що російські військові дедалі частіше вбивають українських полонених солдатів, бо, ймовірно, їхні командири схвалюють такі дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: