Окупанти вдарили по селу на Донеччині, загинули співробітники Червоного Хреста (оновлено)

Читать на русском
Окупаційні війська у четвер, 12 вересня, завдали удару по селу Віролюбівка Костянтинівської громади. Є загиблі та постраждалі.
Фото: t.me/VadymFilashkin

Російські окупаційні війська у четвер, 12 вересня, завдали удару по селу Віролюбівка Костянтинівської громади.

Про наслідки атаки розповів голова Донецької ОВА Вадим Філашкін у Telegram.

Скільки населених пунктів України росія в середньому обстрілює щодобиНа інфографіці – скільки населених пунктів України російські війська в середньому обстрілюють щодоби .

Відомо, що зранку окупанти накрили населений пункт вогнем артилерії. Один зі снарядів влучив по території підприємства, де знаходилися люди.

Внаслідок удару загинули троє людей. Ще двоє отримали поранення. Також знищено вантажівку з гуманітарною допомогою та легковий автомобіль.

«Крім того, під ударом знову опинився приватний сектор Костянтинівки — там пошкоджені 7 будинків і лінія електропередач», – додав Філашкін. Він також закликав мешканців області евакуюватись із небезпечних районів.

Доповнено:

Омбудсмен Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі уточнив, що від атаки загинули громадяни України, які були співробітниками Червоного Хреста.

«Працівники МКЧХ перебували у вантажівці, якою перевозили гуманітарну допомогу. Про обстріл уже відомо, але МКЧХ, так само як і МФЧК, мовчать! Жодної реакції, засудження чи вираження співчуття! Таким чином, це мовчання лише прикриває злочинну політику рф», - написав він.

Нагадаємо, у ніч на 12 вересня російські війська здійснили атаку на Конотоп. За останніми даними, постраждали 14 людей.

А вчора війська росії накрили вогнем Костянтинопіль на Донеччині, там є загиблі та постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: