СБУ затримала агента рф, який шпигував за ЗСУ на Краматорському напрямку

Читать на русском
Служба безпеки затримала 52-річного агента рф, який шпигував за ЗСУ на Донеччині. Йому загрожує довічне ув'язнення.
Фото: СБУ

Контррозвідка СБУ затримала російського агента, який діяв на Донеччині. Зловмисник шпигував за українськими військами, які тримають оборону на Краматорському напрямку.

Про це йдеться на сторінці СБУ у Facebook.

СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка причетна до обстрілу трьох областейСБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка діяла у трьох областях. До неї входили колишні та діючі правоохоронці.

Зазначають, що російський шпигун намагався виявити бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Часів Яр. Також ворога цікавили локації найбільшого зосередження військової техніки та складів з боєприпасами Сил оборони.

«Для збирання розвідданих окупанти дистанційно залучили 52-річного мешканця прифронтової Дружківки.Щоб завербувати чоловіка рашисти задіяли його знайомого, який у 2014 році виїхав з України до рф, а згодом вступив до бригади оперативного призначення росгвардії. Перебуваючи на тимчасово захопленій частині території Донеччини, бойовик виконував функцію «зв’язкового» і передавав відомості росіянам», – зазначили у СБУ.

Під час обшуків у чоловіка вилучили мобільний телефон та сім-карти, які він використовував для комунікації з агресором. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в кінці серпня Служба безпеки та ДБР затримали у Харкові ще одного агента воєнної розвідки рф. Працівник місцевого лісництва шпигував за українськими військами, що обороняють обласний центр.

Раніше контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ, який діяв в Одеській області. Ним виявився дистанційно завербований 26-річний мешканець Ізмаїльського району.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: