Україна озвучила Італії зацікавленість у списаній військовій техніці – Сибіга

Читать на русском
Глава МЗС України Андрій Сибіга з італійським колегою Антоніо Таяні обговорили військову допомогу та співпрацю.
фото РБК-Україна

Глава МЗС Андрій Сибіга у розмові з італійським колегою Антоніо Таяні поінформував, що Україна зацікавлена ​​у списаній італійській військовій техніці.

Про це український дипломат написав у соцмережі X.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

«Дружня розмова з Антоніо Таяні. Подякував Італії за потужне головування у G7 та підтримку України. Обговорили прискорення наступного пакету військової допомоги Італії та посилення повітряного щита України. Я також висловив нашу зацікавленість у списаній італійській військовій техніці», – розповів Сибіга.

За його словами, дипломати відзначили гарні перспективи для подальшої співпраці між нашими оборонними галузями. Також скоординували позиції напередодні тижня найвищого рівня ГА ООН.

Нагадаємо, раніше прем'єр Італії висловлювався проти ударів по рф західною зброєю. На сьогоднішній день Італія, як і раніше, не дозволяє Україні бити своєю зброєю по території росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: