У Червоному Хресті відреагували на удар рф по гуманітарній місії на Донеччині

Читать на русском
МКЧХ засудив удар по гуманітарній місії в Донецькій області, внаслідок якого загинули троє співробітників організації.
Фото: t.me/ermaka2022

Міжнародний Комітет Червоного Хреста засуджує удар по гуманітарній місії на Донеччині, внаслідок якого загинули троє співробітників організації.

Про це йдеться у заяві МКЧХ.

«Я рішуче засуджую напади на персонал Червоного Хреста. Неприпустимо, що під обстріл потрапило місце роздачі допомоги. Наші серця розбиті сьогодні, коли ми сумуємо за втратою наших колег і піклуємося про поранених. Ця трагедія викликає хвилю горя, яка надто добре знайома тим, хто втратив близьких у збройному конфлікті», – заявила голова організації Мір'яна Сполярич.

У Червоному Хресті розповіли, що співробітники місії планували роздати деревні та вугільні брикети місцевим мешканцям, щоб допомогти їм підготуватися до майбутньої зими.

«Команди МКЧХ регулярно присутні в Донецькій області, і наші транспортні засоби чітко позначені емблемою Червоного Хреста», - зазначено в заяві.

Організація також закликала до дотримання міжнародного гуманітарного права, у тому числі шляхом вживання всіх можливих заходів для забезпечення безпеки осіб, які займаються гуманітарною діяльністю.

Нагадаємо, сьогодні окупаційні війська завдали удару по селу Віролюбівка Костянтинівської громади. Внаслідок атаки загинули троє співробітників МКЧХ-громадян України. Ще двох людей було поранено.

Також повідомлялося, що в ніч проти 12 вересня російські війська здійснили атаку на Конотоп. За останніми даними, постраждали 14 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: