В Офісі генпрокурора назвали кількість злочинів проти дітей, скоєних росіянами з початку великої війни

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення в Україні було зареєстровано близько 4 тисяч проваджень за фактами злочинів проти дітей.
Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

З початку повномасштабного вторгнення в Україні було зареєстровано близько 4 тисяч проваджень за фактами злочинів проти дітей.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі телемарафону.

Омбудсмен розповів, скільки ще дітей окупанти вивезли з України «на оздоровлення» в рфРосіяни вивезли 1000 дітей з тимчасово окупованих територій Херсонської області у Кабардино-Балкарію нібито на оздоровлення.

Він зазначив, що росіяни, зокрема, проводять ідеологічну обробку українських дітей, зокрема залучають їх до парамілітарних організацій на тимчасово окупованих територіях.

«Дітям видають російські паспорти та замінюють дані, їх перевиховують у дусі російської пропаганди, затягують до Юнармії та інших парамілітарних організацій. Лише в одному Криму створено близько 900 загонів, до яких залучено понад 29 тисяч дітей. Згідно з наказом міністра освіти росії, неповнолітніх членів «Юнармії» можна залучати до бойових дій проти України», – заявив Костін.

Генпрокурор також зазначив, що за воєнні злочини проти дітей правоохоронці повідомили про підозру 54 осіб. При цьому 31 воєнного злочинця вже засуджено.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Україна повернула із тимчасово окупованих територій ще чотирьох дітей.

А наприкінці серпня з окупації на підконтрольну Україні територію повернули 12 дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: