ВАКС зменшив заставу ексзаступнику голови Одеської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання сторони захисту про зменшення розміру застави обвинуваченому фігуранту.
фото: odessamedia.net

Вищий антикорупційний суд зменшив з 2 до 1,5 млн грн розмір застави, визначеної колишньому заступнику голови Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову. САП обвинувачує його у зловживаннях.

Таке рішення 26 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд зменшив Муратову заставу з 3,22 до 2 млн грн. Його адвокат подав нове клопотання про зменшення застави.

«Клопотання – задовольнити частково. Зменшити розмір застави, визначений (Муратову – ред.) ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28 вересня 2023 року, з 2 000 000 грн до 1 500 000 грн. Частину суми, на яку зменшено заставу, у розмірі 500 000 грн повернути заставодавцям у пропорційному співвідношенні до внесених ними сум», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора передав до НАБУ справу ексзаступника голови Одеської ОВА Олега Муратова. За версією слідства, ексзаступник голова Одеської ОВА, директорка департаменту фінансів адміністрації Марина Зінченко та директор ТОВ «Продоптом» Володимир Хоменко розтратили понад 7 млн грн. Як встановили слідчі, посадовці у змові з директором завищили ринкову вартість продуктів під час укладення трьохсторонніх угод про придбання продовольчих товарів для Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: