Національний кешбек: стало відомо, скільки мільйонів гривень вже нарахували учасникам програми

Читать на русском
З початку бета-тестування програми Національний кешбек українцям нарахували вже 2,9 мільйона гривень.
Фото: ck-oda.gov.ua

З початку бета-тестування програми Національний кешбек українцям нарахували вже 2,9 мільйона гривень.

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

Два роки повномасштабної війни у цифрах: як подорожчало життя українцівЯк за два роки великої війни в Україні змінилися ціни, зарплати, вартість комунальних послуг, курс долара – на інфографіці.

За його словами, виплати кешбеку за покупки у вересні розпочнуться з 20 жовтня.

Федоров також поділився інформацією щодо кількості учасників програми. Так, за останньою інформацією, до Нацкешбеку приєдналися вже 1,2 млн українців. При цьому банківські картки, на які поширюється програма, наразі активувала половина учасників – приблизно 630 тисяч осіб.

«Щодо виробників маємо також непогані результати. До програми Нацкешбеку доєдналося 963 виробники та 171+ тисяча товарів», – додав чиновник.

Він заявив, що технічно Нацкешбек – «це один із найскладніших сервісів через рекордну кількість обміну даними між різними електронними системами», серед яких банки, рітейли, виробники та податківці. Федоров зазначив, що для кожного учасника створюється окремий алгоритм для участі у програмі.

Нагадаємо, бета-тест Національного кешбеку стартував у «Дії» на початку цього місяця. Глава Мінекономіки заявляла, що за перший тиждень роботи програми було відкрито 800 тисяч карток.

Раніше ЗМІ повідомляли, що програма кешбеку за українські товари може обійтися держбюджету в 20 млрд гривень на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: