В окупованому Криму обміліло ще одне водосховище – фото

Читать на русском

У тимчасово окупованому Криму посилюється проблема вододефіциту. Залишилося майже без води Тайганське водосховище.
krymr.com

У Криму після літнього сезону залишилося без корисного об'єму води Тайганське водосховище у Білогірському районі. Це посилює проблему дефіциту з водою на півстрові.

Про це повідомляє портал Криму.Реалії у понеділок, 16 вересня.

Довоєнні економічні показники: як жилося Донбасу та Криму до приходу росіїДонецьк, Луганськ, Сімферополь до російської агресії – якими були бюджети міст, державні субвенції та середні зарплати.

За словами місцевого краєзнавця, воду з Тайганського водосховища повністю вичерпали, бо стояло завдання забезпечити водою у курортний сезон населені пункти Південно-Східного Криму.

«Тепер мало шансів, що Тайганське водосховище відновиться наступного року, оскільки воно може наповнюватися тільки коли мінімум на 80% заповнюється Білогірське водосховище і вже звідти по каналу самоспуском йде наповнення Тайганського водосховища», – пояснив він.

Наразі пересохле дно водосховища заросло колючими бур'янами. А по дну накатали дороги автомобілі рибалок, які виловлюють останню рибу у водоймі.

Нагадаємо, у Криму раніше пересохло вже не одне важливе водосховище, серед яких і те, що забезпечувало водою мешканців Сімферополя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: