Українцям розсилають листи нібито від ДСНС з підозрілими посиланнями

Читать на русском
Українці почали отримувати на електронну пошту листи нібито від ДСНС з посиланнями на невідомі ресурси.
t.me/CenterCounteringDisinformation

Українці почали отримувати на пошти електронні листи, нібито від імені ДСНС, про ракетний обстріл Рівненської АЕС, що спричинив підвищений рівень радіації. Але ДСНС України такі листи не надсилала.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації 16 вересня.

Українці почали отримувати нові фейкові листи кремлівської пропаганди: деталіНа пошти надходить розсилка нібито від Офісу президента України. У листах йдеться про припинення вогню з рф, але це фейк.

«ДСНС не розсилала подібних повідомлень, а пошти структури не були зламані. Ймовірно, ці листи розсилалися через поштові скриньки-двійники та є частиною російської інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них», – йдеться у повідомленні.

Центр протидії дезінформації попереджає: у разі отримання подібного листа необхідно відзначити його як спам і в жодному разі не переходити за вказаними посиланнями. Якщо все ж таки перейшли за посиланням, краще звернутися до Кіберполіції.

Нагадаємо, шахраї також створили фейковий Telegram-канал українського «Червоного Хреста». А Міноборони виявили вже три фейкові програми «Резерв+».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: