ВАКС конфіскував нерухомість посадовця митного посту Київської митниці

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав цивільний позов прокурора САП до посадовця Київської митниці та його родичів.
фото: ДФС

Вищий антикорупційний суд конфіскував будинок та земельні ділянки в передмісті Києва завідувача сектору митного оформлення «Фастів» митного поста «Південний» Київської митниці Руслана Фірсова та його матері Тетяни Фірсової.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища фігуранта.

Проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Фірсова.

«17 вересня 2024 року колегія суддів ВАКС задовольнила позов прокурора САП про визнання необґрунтованими активів, що оформлені на родичку працівника сектору митного оформлення «Фастів» митного поста «Південний» Київської митниці, на суму понад 8,6 млн грн та стягнення їх в дохід держави. За результатами розгляду позову суд у повному обсязі задовольнив вимоги прокурора: визнав необґрунтованими вказані активи та постановив стягнути їх в дохід держави», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, САП просила конфіскувати активи посадовця Київської митниці Руслана Фірсова. За даними прокуратури, мати київського митника у квітні 2023 року придбала житловий будинок і шість земельних ділянок, які становлять одну садибу в передмісті Києва на суму понад 8,6 млн грн. Пізніше вона видала доручення сину та його дружині на її представництво з усіх питань, пов'язаних з цими об'єктами нерухомості.

Проте аналізом доходів та видатків матері посадовця встановлена неможливість набуття цих об'єктів нерухомості за рахунок законних джерел. Одночасно сам посадовець, який працює на посадах державної служби понад 25 років, і його дружина, яка до квітня 2023 року працювала в митних органах, не володіли законними доходами і активами для придбання вищезазначеного майна.

Раніше САП подала позов про конфіскацію 2,25 млн грн коштів депутата Марганецької міськради Анатолія Деркача

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: