ВАКС продовжив розслідування справи філії Держводагентства

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку досудового слідства у справі.
фото: Facebook/odessa.buvr

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 грудня строк розслідування справи за підозрою начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та Нижнього Дунаю Романа Пукала та голови Старокозацької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області Вадима Бойка у хабарництві.

Таке рішення 6 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити до шести місяців, тобто до 13 грудня 2024 року включно, строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Романа Пукала – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, (Бориса Бурлака – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, (Вадима Бойка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та Нижнього Дунаю Романа Пукала. За версією слідства, Пукало, будучи начальником Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та Нижнього Дунаю (БУВР Причорномор'я та Нижнього Дунаю), спільно із головою Старокозацької сільради Вадимом Бойком та начальником Білгород-Дністровського міжрайонного управління водного господарства Борисом Бурлакою висловили прохання надати неправомірну вигоду та одержали її в особливо великому розмірі у сумі 40 000 доларів від підприємця. Кошти вони одержали за ухвалення рішення про передачу в оренду нерухомого майна території майнового комплексу на території Старокозацької сільської ради.

Також Пукало підозрюється у тому, що він одержав від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн за надання згоди на передачу останньому в користування об'єкту нерухомості, а саме: майнового комплексу, що складається із земельної ділянки площею 1,122 га в Одесі.

Раніше до НАБУ передали справу керівника Маріупольського порту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: