Безуглу звільнили з посади заступника та члена оборонного комітету ВР

Читать на русском
Парламент звільнив Марʼяну Безуглу з посади заступниці комітету з питань оборони та члена цього ж комітету.
facebook.com/bezuhlamariana

Верховна рада на засідання 19 вересня звільнила Марʼяну Безуглу з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, а також члена цього комітету.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк в Telegram.

Безугла стала членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. «За» проголосували 252 депутати.

«Парламент звільнив Марʼяну Безуглу з посади заступника комітету з питань оборони та навіть члена комітету. ЗА – 252. І перевели її членом Комітету з питань зовнішньої політики», – написав він.

Безугла прокоментувала своє звільнення з оборонного комітету на сторінці у Facebook.

За її словами, вона ухвалила рішення перейти до Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, щоб розширити свою діяльність.

«Наш закоренілий, корумпований армійський «совок» не здолати без реального розвитку співпраці з партнерами. Адже, окрім їхніх внутрішніх політичних розборок, є низка об'єктивних причин, чому нам так дозують допомогу: військовій системі не довіряють», –написала Безугла.

Як заявила депутатка, вона «буде показувати правду всім: партнерам, усьому світу, тим, хто нам допомагає, і просити про допомогу. Допомогу у створенні надійного партнера, який не збиватиме надані літаки наданими ППО (хоча все може трапитися в бою, важливо враховувати це надалі), а потім не брехатиме, не утилізовуватиме техніку в безнадійних наступах, а матиме ефективну систему акумуляції здобутого досвіду і ділитиметься ним для спільного розвитку безпеки».

Нагадаємо, 17 вересня Безугла подала заяву про зняття з посади заступниці керівника Комітету з питань безпеки, оборони та розвідки. Вона просила перевести її членом Комітету із зовнішньої політики.

4 вересня Верховна рада не підтримала зняття Безуглої з посади заступника голови оборонного комітету. Тоді вдалося зібрати лише 205 голосів.

При цьому ще 5 січня цього року комітет із нацбезпеки рекомендував ВР відкликати Безуглу з посади заступниці голови комітету у зв'язку з обставинами, які унеможливлюють виконання нею своїх обов'язків.

У липні Безуглу зняли з посади голови підкомітету з цивільного демократичного нагляду. Також вона вийшла з фракції «Слуга народу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: