САП скерувала до суду справу колишнього мера Сум

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох експосадовців Сумської міськради.
фото: everyday.sumy.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний стосовно колишнього міського голови Сум Олександра Лисенка та ексдиректора Департаменту інфраструктури Сумської області Олександра Журби про одержання 2,13 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвищ фігурантів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Лисенка та Журбу.

«18 вересня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього міського голови міста Суми та його спільника – колишнього директора Департаменту інфраструктури Сумської міськради у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 грн», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд відстороняв Лисенка від посади.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру мера Сум та директора департаменту міськради. За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання щодо встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у провадженні господарської діяльності підприємством.

У листопаді 2022-го та жовтні 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у розмірі 2 130 000 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: