Апеляційна палата готова розглянути скаргу на вирок екссудді з Полтави

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги на обвинувальний вирок колишньому служителю Феміди.
фото: poltava.to

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким до 6 років позбавлення волі засудили колишнього суддю Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка за одержання ним неправомірної вигоди.

Таке рішення 16 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Кононенка винуватим і засудили до 6 років позбавлення воля. Прокурор САП і захисник обвинуваченого вирішили подати скарги на цей вирок.

«Закінчити підготовку та призначити розгляд провадження за апеляційними скаргами прокурора та захисника обвинуваченого (Кононенка – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 29 липня 2024 року про обвинувачення (Кононенка – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, у відкритому судовому засіданні в приміщенні АП ВАКС на 09:15 4 листопада 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує екссуддю Ленінського райсуду Полтави Сергія Кононенка в одержанні неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, у 2017 році на той час суддя Кононенко вимагав та одержав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 5 тисяч гривень за винесення судового рішення у цивільній справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: