Україна може отримати від Австралії десятки списаних танків Abrams – ЗМІ

Читать на русском
Австралія розглядає можливість передачі ЗСУ великого пакета допомоги зі списаними американськими танками Abrams.
Фото: Agencja Uzbrojenia

Уряд Австралії розглядає можливість передачі Збройним силам України великого пакету допомоги зі списаними американськими танками Abrams.

Про це повідомляє Sydney Morning Herald.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

Йдеться про партію з 59 танків у модифікації M1A1, яка була закуплена в 2004 році і списана цього літа. За даними журналістів, австралійська влада вже обговорює план відправлення цих бронемашин на поле бою з адміністрацією Джо Байдена.

Чиновники також вивчають, як організувати постачання танків відповідно до встановлених Штатами правил їх експорту.

Спочатку міністр оборони країни Річард Марлес виключав можливість постачання таких танків Україні, але останніми тижнями він пом'якшив свою риторику.

На його позицію могла вплинути українська діаспора, обурена тим, що уряд продає списану військову техніку на онлайн-аукціоні замість того, щоб передати її ЗСУ.

«Є низка можливостей, про які ми говоримо з урядом України», – зазначав Марлс минулого місяця.

Нагадаємо, що у вересні минулого року Україна отримала перші танки Abrams від США. При цьому у США відмовилися назвати кількість танків Abrams, наданих Україні.

У квітні цього року ЗМІ назвали кількість виведених із ладу танків Abrams та Leopard в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: