В Умані посилять заходи безпеки та введуть особливий режим пересування у зв'язку з Рош га-Шана

Читать на русском
З понеділка в місті Умань будуть посилені заходи безпеки у зв'язку з паломництвом хасидів під час святкування Рош ха-Шана.
Фото: Нацполіція

З понеділка, 23 вересня, у місті Умань будуть посилені заходи безпеки у зв'язку з паломництвом хасидів під час святкування Рош ха-Шана.

Про це повідомив керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець у Telegram.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Як і в попередні роки, діятиме особливий режим в’їзду та виїзду, пересування громадян», – написав чиновник.

Так, буде заборонено в'їзд транспортних засобів з автомобільної дороги М-30 в Умань по вулицях Дерев'янко, Горіхова, а також із села Родниківка до Умані по вул. Павлова.

Крім того, на семи ділянках автодороги навколо міста буде посилено контрольно-пропускний режим.

«Також у мікрорайоні паломництва заборонений продаж алкогольних напоїв, феєрверків і піротехнічних засобів», – додав Табурець.

В ОВА також попросили місцевих жителів поставитися до всіх заходів із розумінням.

Нагадаємо, цього року єврейський Новий рік, Рош ха-Шана, починають відзначати з вечора 2 жовтня та закінчують увечері 4 жовтня. У Черкаській ОВА розповіли, як готуються до приїзду паломників із Ізраїлю.

Міністерство закордонних справ України, у свою чергу, звернулося до хасидів з проханням утриматися від паломництва в Умань, оскільки в країні, як і раніше, небезпечно через війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: