Повені у Європі: у двох регіонах Iталії оголосили надзвичайний стан

Читать на русском
У італійських регіонах Емілії-Романьї та Марке оголосили надзвичайний стан через масштабні повені.
Фото: ЕРА

Кабінет прем'єр-міністра Джорджії Мелоні оголосив надзвичайний стан в італійських регіонах Емілії-Романьї та Марке після руйнівних повеней цього тижня та схвалив початкове виділення 20 мільйонів євро допомоги.

Про це пише видання Ansa.

У яких країнах українські рятувальники допомагали ліквідувати наслідки стихійних лихУкраїнські рятувальники допомагали боротися з наслідками природних лих багатьом країнам світу. Докладніше – на інфографіці.

Надзвичайний стан запроваджено у провінціях Реджо-Емілія, Модена, Болонья, Феррара, Равенна, Форлі-Чезена та Ріміні в регіоні Емілія-Романья, а також у регіоні Марке.

«Разом із надзвичайним станом, який триватиме рік, уряд виділив 20 мільйонів євро на першочергові рятувальні роботи, надання допомоги постраждалим та відновлення інфраструктури і послуг», — зазначив міністр цивільного захисту Італії Нелло Мусумечі.

Багато постраждалих територій є тими самими, що постраждали від повеней і зсувів у травні 2023 року, пов’язаних із дощами, які призвели до загибелі 17 людей і завдали збитків на мільярди євро.

На думку вчених, кліматична криза, спричинена викидами парникових газів людиною, робить частішими та інтенсивнішими екстремальні погодні явища, такі як хвилі спеки, посухи, шторми та повені.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що за тиждень у Центральній та Східній Європі внаслідок шторму «Борис» та спричинених ним повеней загинули щонайменше 24 особи.

А повені, які охопили південний захід Польщі, поставили під загрозу понад 2 млн людей, загалом відомо про 57 тисяч постраждалих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: