Маск хоче відправити п'ять безпілотних місій на Марс протягом двох років

Читать на русском
SpaceX планує запустити п'ять безпілотних місій Starship на Марс протягом наступних двох років. Ілон Маск заявили, що мета місій – прокласти шлях для майбутніх пілотованих польотів.
Getty Images

Компанія SpaceX планує запустити близько п'яти безпілотних місій Starship на Марс протягом двох років.

Про це у соцмережі X повідомив генеральний директор компанії Ілон Маск.

Ілон Маск та Україна: у які скандали потрапляв бізнесмен під час повномасштабної війниІлон Маск висміяв президента Володимира Зеленського та його прохання про допомогу Україні. Інші скандали з Маском під час війни – на інфографіці.

За словами Маска, мета місій – прокласти шлях для майбутніх пілотованих польотів, які потенційно можуть розпочатися через чотири роки у разі успіху. Однак у разі виникнення проблем пілотовані місії будуть відкладені ще на два роки.

«Незалежно від того, що станеться з успішною посадкою, SpaceX збільшуватиме кількість космічних кораблів, що вирушають на Марс, у геометричній прогресії з кожною можливістю транзиту. Ми хочемо дати можливість будь-кому, хто хоче стати космічним мандрівником, вирушити на Марс! Це означає, що ви чи ваша сім'я, чи друзі — будь-хто, хто мріє про великі пригоди. Зрештою, на Марс вирушать тисячі кораблів Starships, і це буде чудове видовище», – написав бізнесмен.

На початку року Маск заявляв, що перший безпілотний космічний корабель приземлиться на Марсі протягом п'яти років, а перші люди висадяться на Марсі протягом семи років.

Нагадаємо, у квітні 2023-го SpaceX здійснила тестовий запуск ракети-носія Starship. Вона вибухнула за кілька хвилин після запуску.

У листопаді було здійснено другий тестовий запуск.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: