До НАБУ передали справу про заволодіння коштами, виділеними на потреби ЗСУ

Читать на русском
Прокуратура передала до Національного бюро справу про заволодіння коштами під час закупівлі майна для армії.
фото: mvs.gov.ua

Офіс генерального прокурора передав до Національного антикорупційного бюро справу про заволодіння 89,7 млн грн коштів під час закупівлі майна для потреб Збройних сил України.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Національна поліція, детективи Бюро економічної безпеки та прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони викрили злочинну організацію. За версією слідства, підприємець Володимир Мізякін створив і очолив злочинну організацію, метою якої було заволодіння коштами на закупівлях Квартирно-експлуатаційного відділу міста Луганська і Харківського квартирно-експлуатаційного управління.

До організації він нібито залучив начальника Харківського КЕУ Артема Бірюцького, керівника КЕВ Луганська Анатолія Шаповала, начальницю паливної групи Харківського КЕУ Валентину Шабалтас, начальника служби ЕП ВКГ ВЧ КЕВ Луганська Михайла Гідровича, фізичну-особу підприємця Руслана Курочкіна та начальника паливної групи КЕВ Луганська.

На думку слідства, вказані особи заволоділи коштами на закупівлі деревини на потреби КЕВ Луганська та Харківського КЕУ. Мізякін разом із Курочкіним підшукали знайомих ФОП, у тому числі фіктивних, для підписання з ними договорів поставки деревини за завищеними цінами без застосування відкритих торгів. Ці документи мали підписати керівники КЕВ Луганська та Харківського КЕУ.

Як встановлено, внаслідок закупівлі деревини за завищеною вартістю група заволоділа коштами на суму 89,7 млн грн. Пізніше справу передали до НАБУ і детектив просив продовжити розслідування в цій справі, оскільки необхідно провести ще низку слідчих дій.

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до п'яти місяців, тобто до 16 грудня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про хабарництво начальника філії Держводагентства. Також детективам передали справу керівника Маріупольського порту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: