США готують для України пакет допомоги на понад 8 мільярдів доларів – Reuters

Читать на русском
США планують оголосити про новий пакет допомоги Україні на суму понад 8 мільярдів доларів у четвер, 26 вересня.
Фото: AP

Сполучені Штати планують оголосити про військову допомогу Україні на суму понад 8 мільярдів доларів у четвер, 26 вересня, під час візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона.

Про це Reuters повідомили двоє американських чиновників.

Адміністрація Байдена веде переговори з Конгресом, щоб 6 млрд допомоги для України не «згоріли» – ЗМІСША мають близько 6 млрд доларів невикористаних для допомоги Україні, які можуть згоріти до кінця вересня. Адміністрація Байдена намагається цьому запобігти.

У виданні зазначають, що адміністрація президента Джо Байдена веде термінові переговори з Конгресом, щоб дозволити їй використати 5,6 мільярда доларів військової допомоги Україні до 30 вересня – кінця федерального фінансового року.

Друге оголошення, заплановане на четвер, стосуватиметься допомоги на суму 2,4 мільярда доларів у рамках програми допомоги безпеці України, яка дозволяє адміністрації купувати зброю для України у компаній, а не вилучати її із запасів США.

За словами анонімної офіційної особи США, ця допомога включатиме боєприпаси, зброю для боротьби з безпілотниками та матеріали для підтримки виробництва озброєння в Україні.

Нагадаємо, Байден під час останнього виступу в ООН на посаді президента зробив заяву щодо України. За його словами, країни-члени ООН не повинні втомлюватися від війни та не повинні припиняти підтримувати Україну, щоб країна змогла здобути перемогу над росією.

Також нещодавно президент Володимир Зеленський розповів, що робитиме Україна, якщо Байден не підтримає план перемоги. При цьому США все ще не змінили свою позицію щодо далекобійних ударів по росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: