ВАКС продовжив обов'язки фігурантам справи про заволодіння коштами ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на фігурантів.
фото: Нацполіція

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 листопада строк дії обов'язків, покладених на підприємця Володимира Мізякіна. Його підозрюють в організації заволодіння 89,7 млн грн коштів на закупівлі майна для потреб Збройних сил України.

Таке рішення 13 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 19 липня Шевченківський районний суд Києва взяв під варту Мізякіна із 1,97 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти. На підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та засобів зв'язку; не відлучатися із населеного пункту, в якому проживає, без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками, підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків ще на два місяці. Втім суд зняв електронний браслет з Мізякіна та дозволив йому вільно пересуватися Україною.

Також суд продовжив до 12 листопада строк дії обов'язків, покладених на начальника Харківського квартирно-експлуатаційного управління Артема Бірюцького. Він зобов'язаний: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та засобів зв'язку; не відлучатися за межі території України; утримуватись від спілкування зі свідками, підозрюваними у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Водночас ВАКС змінив запобіжний захід начальниці паливної групи Харківського КЕУ Валентині Шабалтас із цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання. На неї поклали до 12 листопада такі обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; здати на зберігання закордонні паспорта та утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними.

Крім того, суддя до 13 листопада продовжив обов'язки, покладені на начальника служби ЕП ВКГ ВЧ Квартирно-експлуатаційного відділу Луганська Михайла Гідровича та підприємця Руслана Курочкіна. У них такий самий перелік обов'язків як у Бірюцького.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора передав до НАБУ справу керівників Харківського КЕУ та КЕВ Луганська про заволодіння 89,7 млн грн коштів. Раніше до НАБУ передали справу про хабарництво начальника філії Держводагентства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: