Глава Мінцифри анонсував ще більш масштабне застосування штучного інтелекту

Читать на русском
У Мінцифри працюють над тим, щоб у майбутньому впровадити ШІ в роботу держави. Також Україні хотілося б ще більше піднятися у рейтингу цифровізації країн.
фото Михайло Федоров/Telegram

Міністерство цифрової трансформації планує зосередитись на розвитку ШІ і зараз розробляє політику щодо інтеграції штучного інтелекту у державні процеси.

Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі Диригенти змін від Deloitte у середу, 25 вересня, передає Інтерфакс-Україна.

Штучний інтелект в Україні: в яких галузях планують застосовувати ШІКонцепція розвитку штучного інтелекту в Україні – що вона передбачає і в яких сферах хочуть впровадити ШІ.

За його словами, у кожному напрямку роботи Мінцифри є свої проєкти, які потрібно формувати.

«А окремий напрямок, який зараз стане фундаментальним, наскрізним для кожної галузі, про який ми дбаємо, де формуємо політику, це буде, звісно, ​​штучний інтелект», – сказав Федоров.

Він висловив впевненість, що Україна не має пропустити цей тренд у світі, а стати центром, а також обігнати інші цифрові уряди.

«Ми зі 102-го місця у світі на п'яте місце за п'ять років піднялися. Але нам потрібно на перше місце, саме штучний інтелект і автоматизація - той напрямок, який зараз для нас пріоритетний», – зазначив міністр.

За словами Федорова, представники Мінцифри проводитимуть зустрічі з усіма провідними ІТ-компаніями України та обговорюватимуть, що можна зробити у напрямку ШІ.

Нагадаємо, раніше ЗСУ отримали на фронт дрони зі штучним інтелектом. У МОН розповідали, скільки школярів використовують ШІ під час навчання.

А за прогнозами МВФ, штучний інтелект може замінити близько 40% робочих місць у всьому світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: