Голові російського Центробанку повідомили про ще одну підозру

Читать на русском
Голову Центробанку рф Ельвіру Набіулліну підозрюють в допомозі у фінансуванні війни росії та організації діяльності російських банків на окупованих українських територіях.
Фото: пресслужба Банку рф

Голові Центрального банку росії Ельвірі Набіулліній повідомили про підозру у сприянні фінансуванню війни проти України та організації діяльності російських банків на окупованих територіях.

Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

Правоохоронці оголосили підозру російському актору і депутату Держдуми ПєвцовуСлужба безпеки України оголосила заочну підозру російському актору та депутату Держдуми рф Дмитру Пєвцову.

Слідство зібрало докази того, що Набіулліна заздалегідь знала про плани путіна щодо повномасштабного вторгнення в Україну та ухвалювала рішення у Центробанку, які забезпечили військову агресію.

«Для цього, за версією розслідування, Набіулліна змінила стратегію роботи центробанку задля підтримки окупації, уникнення санкцій, застосованих до рф за вторгнення в Україну, а також для полегшення фінансування окупаційних угруповань країни-агресора. Матеріали розслідування також свідчать, що кошти, які перебувають на рахунках російського центробанку, відкритих в іноземних юрисдикціях, фактично є одним із інструментів ведення війни. Йдеться про майже 300 млрд доларів, які завдяки міжнародним партнерам України заблоковані на рахунках», – розповіли в СБУ.

В Офісі генпрокурора також повідомили, що чиновниця сприяла діяльності російських банків та впроваджувала оборот рубля на окупованих територіях України – у Криму, Харківській та Херсонській областях.

Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

Нагадаємо, у січні минулого року Набіулліній оголосили підозру за введення «рубльової зони» на тимчасово окупованій території України.

У травні в СБУ повідомили, що задокументували нові злочини з боку голови Ради Федерації рф Валентини Матвієнко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: