На Міжнародному фестивалі у Цюриху скасували всі покази фільму «Росіяни на війні»

Читать на русском
Скасовано всі чотири публічні покази стрічки російської режисерки Анастасії Трофимової Росіяни на війні, повідомили в Мінкульті.
фото Мінкультури

Міжнародний кінофестиваль у швейцарському місті Цюріх скасував всі чотири публічні покази стрічки російської режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні».

Про це повідомило Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Стало відомо, який фільм буде претендентом України на Оскар-2025Фільм Ля Палісіада обрали претендентом від України на премію Оскар. Відповідне рішення ухвалив Український Оскарівський комітет.

Покази фільму росіян було заплановано на 7-12 жовтня. Вони скасовані. Також, за даними відомства, режисерка фільму «Росіяни на війні» не братиме участі у панельних дискусіях.

«Росія має бути виключена з міжнародного культурного простору. Прирівнюючи їхню діяльність до дієвців культури з інших країн, світ відбілює російську варварську політику. Висловлюємо вдячність організаторам Цюріхського кінофестивалю за це рішення», – зазначили у Мінкульті.

Нагадаємо, український оскароносний фільм режисера Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» став переможцем восьмої національної кінопремії «Золота Дзига» одразу у двох номінаціях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: